ANNONSE:

Nå kan du bli en del av gjengen i Psykologisk.no.
Nå kan du bli en del av gjengen i Psykologisk.no.

Vil du ha jobb som er så morsom at du vil slite med å gå hjem?

Psykologisk.no slår stadig rekorder, og er på jakt etter en deskjournalist og en arbeidslivsjournalist som vil jobbe i en ung og sosial redaksjon.

– Det har vært viktig for oss å skape et godt miljø. Det betyr nesten vel så mye at du passer inn i en gruppe som at du har de riktige kvalifikasjonene, forteller Anders Zerener.

Stabilitet

Zerener er deskjournalist i Psykologisk.no, og startet selv i jobben for kort tid siden.

Anders Zerener er deskjournalist i Psykologisk.no
Anders Zerener er deskjournalist i Psykologisk.no

– Det er nesten litt surrealistisk at jeg fikk fast stilling etter kort tid med tanke på medielandskapet slik det er i dag. Så dette er fine jobber for unge voksne som ønsker den stabiliteten.

Deskjournalisten forteller at dagen starter med å saumfare internett, se på nyhetsbildet og være på utkikk etter nyhetssaker som er viktige å få ut.

– Som deskjournalist må man prøve å spille de andre journalistene så gode som mulig. Du skal avlaste dem slik at de kan fokusere på de ellers svært gode sakene vi har, sier Zerener.

Vil du bidra til å spille denne gjengen god?
Vil du bidra til å spille denne gjengen god?

Også som arbeidslivsjournalist vil du jobbe litt mer med eget arbeid. Jonas Sundquist er redaksjonssjef i Psykologisk.no, og forteller at dette er en stilling de ikke har hatt tidligere.

– Her får man være med og forme sin egen hverdag. Du må følge opp din egen nyhetsstrøm, og har et litt mer spesialisert felt enn de andre journalistene. Det betyr i hovedsak å holde seg oppdatert på hva som beveger seg i arbeids- og organisasjonspsykologifeltet som er et enormt felt innenfor psykologi.

Et fellesskap

En arbeidslivsjournalist hos oss vil kunne skrive om all psykologi som kan kobles på jobb og arbeidsliv, sier Sundquist, og fortsetter:

Jonas Sundquist jobber som redaksjonssjef.
Jonas Sundquist jobber som redaksjonssjef.

– Det er lov å skrive om andre ting også, men det er et felt vi vil ha mer fokus på som har druknet litt i alt det andre.

Både Zerener og Sundquist er tydelige på at man ikke trenger en lang utdannelse innenfor psykologi for å søke på stillingene.

– Jeg har ingen erfaring eller utdannelse innen psykologi, og trodde jeg ikke kom til å høre noe da jeg søkte på jobben, sier Zerener.

Journalistisk erfaring

Sundquist fortsetter med å fortelle at det er journalistisk erfaring eller utdannelse som er viktigst. Og så bør man ha selvdisiplin og være selvstendig.

– Man kan lære seg mye ved å være nysgjerrig. Vi har flere ansatte som ikke har psykologfaglig bakgrunn, men det er en fordel om du synes det virker spennende.

Med disse stillingene er det mulig å bidra til å formidle tunge tema til mannen i gata.

– Og så slipper man det tidspresset det ofte er i større redaksjoner. Vi vinner ikke kampen om å være først ute med Kongsberg-drapene, men vi kan gjøre vår egen vri og peile det inn på vårt felt, sier Zerener.

En jobb med mange muligheter for utvikling. Her får du sette ditt eget avtrykk på avisen.
En jobb med mange muligheter for utvikling. Her får du sette ditt eget avtrykk på avisen.

Åpent for alle

Når gjengen i Psykologisk.no nå skal ha inn to nye ansikter er det viktig for dem å presisere at det er åpent for alle.

– Vi er ikke en veldig utfordrende gjeng å jobbe med. Det hadde vært ironisk om vi som jobber med psykologi ikke hadde hatt et bra miljø. Her får du muligheten til å utvikle en avis, etablere hva en avis skal være og få satt ditt avtrykk på det, sier Sundquist.

Redaksjonssjefen forteller at man i tillegg får en faglig tyngde når man jobber i fagpressen, som kan være en verdifull erfaring å ha med seg videre.

– Når du nå skal søke så dra ut essensen av deg selv, vær konkret og så er det lov å skrive litt mer enn tre setninger, sier redaksjonssjefen, og sikter til søknadsutlysningen deres.

Vil du glede deg til jobb på mandag? Les mer og send inn søknad her:

DESKJOURNALIST

ARBEIDSLIVSJOURNALIST

Powered by Labrador CMS