ANNONSE:

Arrangement: Hva gjør vi når deepfakes treffer desken?

Hvor sikker er du på at du kan gjenkjenne KI-genererte bilder av kjente personer, skille ut hva som er manipulert lyd fra politikere, eller avsløre hvem som står bak falske påstander om offentlige personer? Den 11. september får du sjansen til å lære hvordan du kan styrke din egen og din redaksjons motstandsdyktighet mot desinformasjon

Om arrangementet:

Når: 11. september, kl 16.45

Hvor: Pressens Hus

Pris: Gratis

LES MER HER!

Pressens hus er et åpent hus, nettopp for meninger om mediene. Vi arrangerer frokostmøter, kveldsdebatter, seminarer, åpne møter, utstillinger, kurs, pressekonferanser, quiz, foredrag og mye mer om journalistikk og medier. Hos oss møter du journalister og redaktører, og kan fritt si din mening.

Den 11. september åpner Pressens hus og NJ Oslo igjen dørene for en tredje Påfyll-kveld. Denne gangen står et høyaktuelt tema på agendaen: Verifisering. Her vil du få svar på hvordan mediebransjen kan håndtere en av samfunnets største utfordringer – desinformasjon.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen fra NRK innleder kvelden med refleksjoner rundt medias rolle i å bygge opp motstandsdyktighet mot falsk informasjon i samfunnet. Hun påpeker viktigheten av verifisering i mediebransjen: 

– Uten felles referansepunkter og redaktørstyrte medier vi kan stole på, er tilliten i samfunnet i fare. Derfor er arbeidet mediene nedlegger i å verifisere fakta, lyd, bilder og video så viktig. Det samme gjelder bidragene fra Faktisk og Tenk til å øke vår felles kildekritiske kompetanse.

Bilde av Vibeke Fürst Haugen
Påfyll AI-spesial

Eksperter deler sine beste verktøy og teknikker

Etter innledningen vil verifiseringsekspertene fra Faktisk.no og Institutt for journalistikk fortelle hvordan man kan unngå å gå i deepfake-fellene. De vil også gi deg sjekklister og andre verktøyene for å avsløre falskt innhold. Foredragsholderne er Silje Førsund, fagansvarlig for verifisering hos Faktisk.no, Nicolai Frøystad Delebekk, videojournalist hos Faktisk.no, og Henrik Brattli Vold, fagmedarbeider ved IJ. Som alle jobber i Faktisk.no prosjektet Verifiserbar. 

Verifiserbar er et samarbeid mellom norske medier og ble etablert etter den russiske invasjonen i 2022. Hvor behovet for verifisering av nyheter var stort. Prosjektet har som mål å verifisere bilder og videoer fra konflikter som spres i sosiale medier og på andre digitale plattformer. For å forhindre spredning av desinformasjon i norske medier og videre ut i det norske samfunnet

Ikke la deg lure

Etter foredragene blir det lansering av IJ og Faktisk.no sitt nye digitalkurs, Verifisering – ikke la deg lure. Alle frammøtte får tilgang til kurset, som er en gratis håndbok for journalister.

Mat, mingling og faglig påfyll

Arrangementet finner sted i storstua Ytring i Pressens hus, dørene åpner kl 16:30. Det vil som alltid bli servert mat, og baren er åpen.

Kan du alt om verifisering fra tidligere er dette like vel en god mulighet til å styrke ditt nettverk i en uformell og hyggelig setting.

Vel møtt! 

LES MER HER!

Om Påfyll:

Våren 2024 ble et nytt konsept lansert på Pressens hus i samarbeid med NJ Oslo, kjent som «Påfyll på Pressens Hus». Konseptet har på kort tid blitt en suksess og har etablert seg som en viktig møteplass for alle i mediebransjen som ønsker å holde seg oppdatert på bransjens utvikling. Shilan Ghadani, daglig leder ved Pressens hus, beskriver Påfyll som en arena for både faglig og sosial utvikling.

 – Vi ønsket å skape en møteplass for faglig påfyll, verdifulle innsikter i nye verktøy og teknikker, og ikke minst en sosial arena med lave skuldre og god stemning. Hedvig Idås, prosjektleder for Påfyll, understreker viktigheten av slike samlinger.

 – Ved å delta på en «Påfyll-kveld» vil du holde deg oppdatert på de siste utviklingene og verktøyene innen journalistikken.

Powered by Labrador CMS